Mine foredrag

Thues foredrag

Kontakt mig:


Thue Grum-Schwensen

Kærgårdsvej 31

Rødding

7860 Spøttrup


Tlf. (+45) 24 66 53 36


Mails: thuesgs@gmail.com

thue@thuesskrivestue.dk


CVR-nummer: 37929441

Jeg tilbyder flere forskellige foredrag - om en række meget forskellige emner og flere vil komme til:

Naturbevaring i Mexico - et rejseforedrag med meninger i


Jeg har i samarbejde med det statslige universitet i millionbyen Morelia i Mexico arbejdet med naturbevaring i delstaterne Michoacan og Jalisco. Foredraget er en blanding af et rejseforedrag og et foredrag om bevaringsprojekter i de to delstater i det mellemste Mexico. Det centrale Mexico er den tættest befolkede del af Mexico og også der, hvor den oprindelige natur er mest truet. Foredraget rummer eksempler på projekter, der tegner lovende, og er derfor langt fra sort i sort.


Grækenland - udenfor de vante turiststrøg...

Grækenland er mange ting. Mange danskere kommer kun til de kendte turistperler. Men landet rummer mange andre perler, hvor der kommer langt færre udenlandske turister. Foredraget kommer ikke rundt i hele landet, men vi ser på nogle af de blandt udenlandske turister knap så kendte områder, der bestemt er et besøg værd. Foredraget er krydret med anekdoter og sjove historier fra rejser rundt i Grækenland.

Anekdoter fra et liv som journalist...rundt i hele Danmark......

Jeg har været ansat som journalist på flere forskellige lokale dagblade rundt om i Danmark. Næsten 40 år som journalist har rummet mange udfordringer. Og ført til mange  sjove oplevelser, historier og anekdoter rundt fra det meste af landet. Foredraget koncentrerer sig om netop anekdoterne og de sjove historier. Både fra redaktionerne og fra oplevelserne som udfarende reporter, der har mødt en masse forskellige mennesker.

Medierne er i krise, hører vi ofte. Nogle medier har det nu meget godt, men generelt har eksempelvis de trykte medier problemer. Får det betydning for nyhedsformidlingen og mediernes traditionelle rolle som vagthund overfor magthaverne. Kan nye sociale medier opfylde den rolle - og hvis ikke de kan, står vi så med et problem for demokratiet. Foredraget byder ikke på endelige svar, men giver nogle bud. Samtidig forsøger jeg i foredraget at anvise handlingsmuligheder, som måske kan være med til at sikre både gode og kritiske medier i fremtiden.

Pressens rolle og mediernes krise....er vagthunden fløjet væk med de nye medier?